Arkiv för kategori ‘Teater’

Svartsjukedrama på Bolsjojbaletten i Moskva.

onsdag, 6 mars, 2013

Den kände ryske balettdansaren Pavel Dmitritjenko har gripits, misstänkt för att ha kastat frätande syra i ansiktet på den konstnärlige ledaren för Bolsjojbaletten. Enligt Sveriges radio blev hans flickvän nekad en stor roll i uppsättningen av Svansjön senare i vår – därav den planerade attacken.

Det är som en uppdiktad spänningsroman. Mordförsök på teatern!

Sergej Filin fick syra kastad i ansiktet och var nära att förlora synen, men han påstås vara på bättringsvägen och kan komma tillbaks till arbetet i vår.

Pavel Dmitrichenko i en uppsättning av Ivan den förskräcklige hösten 2012. Han har erkänt att han planerat dådet men dessutom är två andra män gripna; en som utfört själva attentatet och en som agerat som chaufför.

RED SPOT-programmet släppt!

måndag, 4 februari, 2013


Emilia Engblad /Tjusningens performance ”Bla bla bla” som visas lördagen den 16 februari kl. 12 på RED SPOT. Foto: Ninja Hanna

Läs hela programmet här eller kika in på Supermarkets hemsida.

En vecka kvar!

Tony Matelli på Andréhn-Schiptjenko

tisdag, 13 november, 2012

”Arrengements” 2012, målad brons.

Vernissage nu på torsdag den 15e november på Andréhn-Schiptjenko på Hudiksvallsgatan. Läs på deras hemsida för mer info om Tony Matelli, en fantastisk amerikansk skulptör.

”Weed”

”Josh”, 2012.

”Vego head”, 2007.

Raoul Hausmann (1886-1971)

fredag, 2 november, 2012

Konstnären, poeten och författaren Raoul Hausman var född i Österrike och en av dadaismens största förespråkare.

Jag blir så inspirerad av hans bilder.

konstkonstkonstkonstkonst

fredag, 24 augusti, 2012

Missa inte STOFF (Stockholm Fringe Festival) som pågår på Kulturhuset just nu! (Supermarket Independent Art Fair är även med på ett litet hörn så det är extra roligt) Performance-artister från hela världen uppträder och det innebär både dans, teater, cirkus, spoken word, videoverk och mycket mer. ”Förvänta dig det oväntade” var det någon som sa.

”Straffarbetet” Foto: Ingentinget.

Fest i morgon i Studion!

__________

Sen måste jag även tillägga att på Södra Teatern är det i morgon återigen dags för grafittiekonventet Art Of The Streets. Internationella och svenska konstnärer deltar i workshops och debatter, och det finns en så kallad Öppen vägg där vem som helst får vara kreativ – något som är unikt i Stockholm.

Fri entré.

Läs mer om vad som händer på Södran här!

Vill du vara med och skapa SUPERMARKET 2013?

tisdag, 21 augusti, 2012

Supermarket söker nya medarbetare. Är du driven och engagerad och är villig att arbeta mot en mindre ersättning? Har du kanske möjlighet att ha praktik under hösten 2012 och/eller januari–februari 2013?

Informatör
Uttrycker du dig väl i skrift på såväl svenska som engelska? Har du erfarenheter som informatör, pressansvarig, webredaktör eller liknande? Är du van att arbeta självständigt och behärskar webpublicering?

Administratör
Är du välorganiserad med vana från projektplanering, budgetarbete, bokföring, fakturering och redovisning?

Volontärsamordnare
Har du tidigare erfarenhet av arbetsledning och personalhantering, är stresstålig och har lätt att samarbeta? Mycket av kommunikationen sker på engelska.

SUPERMARKET 2013 – Stockholm Independent Art Fair är den mest internationella konsthändelsen och den största konstmässan i Sverige. Den har startats och drivs av konstnärer och fokus ligger inte på business, utan på att skapa möten och en intressant utställning. Två våningsplan i Kulturhuset intas under en vecka av hundratals konstnärer och en publik på ca 7000 personer.

Hör av dig till info@supermarketartfair.com

Det rör sig.

tisdag, 7 augusti, 2012

Så här i slutet av sommaren är det alltid så mycket som händer i Stockholm! Förra veckan var det Pride, nästa vecka är det Kulturfestival och på Mosebacketerrassen är det roliga konserter man vill se mest hela tiden. Den 22-25 augusti är det dags för performancefestivalen Stockholm Fringe Fest på Kulturhuset (där vi på Supermarket är med på ett hörn!) … och så var det något mer som jag i skrivande stund har glömt bort…

Själv är jag mest på landet och missar allt roligt (fast det är ju självvalt). Det är fruktansvärt skönt att bara ligga och läsa och äta god mat, den här semestern har varit den bästa på länge. Jag har knappt öppnat datorn för att skriva här på bloggen heller.  Men nu är det dags att rycka upp sig och börja göra i ordning nya lokalen på Lidingö, idag drog jag äntligen igång med golvmålarprojektet.

Jag håller tummarna och hoppas att färgen jag valt blir bra och funkar på linoleumgolv (!).

Inspiration

torsdag, 26 april, 2012

World Art Day 15 april

måndag, 9 april, 2012

På söndag är det World Art Day vilket kommer firas på Moderna Museet med tårtkalas, seminarier och mingel. Rykten går om att man kommer kunna ta en tugga av Duchamps pissoar, gjort i choklad (?) enligt en Supermarket Artfair-kollega som är med och anordnar det hela. Organisationen bakom World Art Day är IAA, International Association of Art, som är den största internationella icke-statliga sammanslutningen av bildkonstnärer, med över 100 medlemsorganisationer världen över.

Temat kommer vara yttrandefrihet, ett ständigt aktuellt ämne, och det kommer konstnärer och talare från hela världen . 

Om man tycker detta verkar intressant kan man läsa hela programmet här och få mer info på BUS hemsida!

Marina Naprushkina från Vitryssland kommer bland annat att delta. Här står hon framför en av sina målningar där en kvinna ger en ros till ett par poliser. Foto: Lars Johansson

En vecka går så fort!

tisdag, 21 februari, 2012

Herregud vad förra veckan gick fort. Jag hade tänkt lägga upp lite bilder här och blogga varje dag, men hemsidan kraschade av någon anledning så det gick inte! Men här kommer lite bilder från veckan som gick…

Supermarketveckan på Kulturhuset!

Förberedelser…

På vårt välstädade kontor

Pressvisning med säkert 50 journalister!

Och så är vi igång!

Högtryck i kassan… drygt 7.000 besökare på 4 dagar!

Alla var där!

Det nya i år var vår scen Red Spot. Här svabbas den efter en filmjöksperformance.

Holländska galleriet Tupajumi Foundation hade byggt en vattenbana med ankor.

Totaldobze från Riga ville att man skulle odla sina idéer.

Glöm inte att vattna och ge dem näring!

En personlig favorit: Richard Fåhreus på Studio 44.

Richards fantastiska luftballong.

Och seriekopplade citroner i Candylands bås.

En så inspirerande vecka! Jag är helt slut i kropp och knopp, tror aldrig jag varit så trött. Och nu längtar jag bara efter att resa långt långt bort några veckor, och sen få komma hem och skapa i min egna ateljé. Glömmer liksom bort i allt jobb & mässorganisering att jag själv är konstnär…. jag saknar skapandet… behöver skapa med händerna… få ner idéer på papper…

Men tack alla som kom på mässan! Det var en helt galen vecka. Fotona här ovan har jag tagit själv, men det finns lite pressbilder på Supermarkets hemsida, och mer kommer. Och ni såg väl på Kulturnytt och läste i alla tidningar? Vilket medieuppbåd det blev, yes!

www.supermarketartfair.com