World Art Day 15 april

På söndag är det World Art Day vilket kommer firas på Moderna Museet med tårtkalas, seminarier och mingel. Rykten går om att man kommer kunna ta en tugga av Duchamps pissoar, gjort i choklad (?) enligt en Supermarket Artfair-kollega som är med och anordnar det hela. Organisationen bakom World Art Day är IAA, International Association of Art, som är den största internationella icke-statliga sammanslutningen av bildkonstnärer, med över 100 medlemsorganisationer världen över.

Temat kommer vara yttrandefrihet, ett ständigt aktuellt ämne, och det kommer konstnärer och talare från hela världen . 

Om man tycker detta verkar intressant kan man läsa hela programmet här och få mer info på BUS hemsida!

Marina Naprushkina från Vitryssland kommer bland annat att delta. Här står hon framför en av sina målningar där en kvinna ger en ros till ett par poliser. Foto: Lars Johansson

Lämna ett svar