Arkiv för maj, 2011

Tea time.

tisdag, 31 maj, 2011

(från Franz collection)

(Formgivare  Maria Johansson)

(från Åhléns)

(Formgivare Cecilia Boivie)

(okänd)

(Från Day Birger et Mikkelsen)

(Te-mössa från Åhléns)

(affisch från Chinese Clayart går att köpa här!)

Grattis alla morsor!

söndag, 29 maj, 2011

Den här veckans stora nyhet på kultursidorna har ju varit att Ingmar Bergmans mamma troligen inte var hans biologiska mamma. Jag låter experterna avgöra vad som är sant och inte, men det är en spännande historia som kommer lägligt nu när jag snart ska åka ner till Fårö och jobba på Bergmanveckan!

Karin Bergman

Läs hela artikeln om Bergman & hans mammor här.

Kunglig Hovleverantör

fredag, 27 maj, 2011

Jag & Chefen var på litet studiebesök hos Hultbergs förgyllarverkstad på Hagagatan i Stockholm. De är kungliga hovleverantörer, det ni!

De förgyller lister, bygger ramlister, restaurerar gamla ramar och speglar, gör ornament … Gör ramar till Statens Konstråd, Försvaret, kungliga slottet och lite annat imponerande. Kungliga kungen själv har kanske ett porträtt av Silvia (eller någon kaffeflicka?) ovanför sin säng i en av Hultbergs ramar.

Glömde fråga om Hultbergs även förgyller kungakronor:

Dada.

torsdag, 26 maj, 2011

Köpte en fantastisk bok i USA som handlar om dadaismen, av Leah Dickerman. (500 sidor, väger bly men jag lyckades få med den i packningen ändå) Går även att köpa här. Som nästan alltid när jag köper konstböcker läser jag aldrig texten utan tittar så klart bara på bilderna – som i det här fallet är helt otroliga!

Max Ernst:

Kurt Schwitters:

(kan dock inte garantera att alla dessa bilder finns med i boken, men de flesta)

Åh, blir ni inte väldigt väldigt inspirerade?

Jesper Waldersten

tisdag, 24 maj, 2011

Se mer info om Jespers illustrationer här!

Dagens bild

måndag, 23 maj, 2011

Av: Tove Jansson såklart.

En sann konstnär.

söndag, 22 maj, 2011

(ser ni gitarren där bakom? Han är en multitalang…)

Konstfack…

torsdag, 19 maj, 2011

… har vernissage för sin examensutställning idag! Helt klart värt ett besök, och som vanligt otroligt mycket folk. Har så svårt att säga ”åh, det var extra bra i år” eller ”Nej, i år var det bara trist”, för jag hittar alltid favoriter på deras utställningar. Men en del går grejor går man ju bara förbi å andra sidan.

Fideli Sundqvist går Grafisk design & illustration och hade gjort den fina historien om Tilly och Gul. Såg hennes grejor redan för några år sen på en utställning och föll på en gång, hon gör otroligt fina figurer i papp!

Min kompis Hanna Gustavsson visade sitt kandidatarbete Reno Royal. Grymt rolig serie om ett motell i Nevada.

Konstnären Victoria da Cruz visade verken ”Vad står på menyn?” som bland annat bestod av silverskedar utan skaft som låg på ett bord. De skakade och skramlade men jag lyckades inte lista ut varför de gjorde det… magi kanske.

Och här är en bild på Vivian Chans ”Chans kuriosakabinett (dina 15 minuter i rampljuset)”. Kabinetten är öppen en halvtimme varje dag, och under denna tid får man ta ett ett av hantverksföremålen och ersätta det med något annat. Det måste dock vara i keramik eller glas och ha ett motsvarande värde. Bra om man har börjat tröttna på det man har hemma!

Massor av konst och massor av folk. Men bör ses.

Mer info här!

En liten skiss.

onsdag, 18 maj, 2011

Brum brum…

Hej på dig själv.

tisdag, 17 maj, 2011