Konstfack…

… har vernissage för sin examensutställning idag! Helt klart värt ett besök, och som vanligt otroligt mycket folk. Har så svårt att säga ”åh, det var extra bra i år” eller ”Nej, i år var det bara trist”, för jag hittar alltid favoriter på deras utställningar. Men en del går grejor går man ju bara förbi å andra sidan.

Fideli Sundqvist går Grafisk design & illustration och hade gjort den fina historien om Tilly och Gul. Såg hennes grejor redan för några år sen på en utställning och föll på en gång, hon gör otroligt fina figurer i papp!

Min kompis Hanna Gustavsson visade sitt kandidatarbete Reno Royal. Grymt rolig serie om ett motell i Nevada.

Konstnären Victoria da Cruz visade verken ”Vad står på menyn?” som bland annat bestod av silverskedar utan skaft som låg på ett bord. De skakade och skramlade men jag lyckades inte lista ut varför de gjorde det… magi kanske.

Och här är en bild på Vivian Chans ”Chans kuriosakabinett (dina 15 minuter i rampljuset)”. Kabinetten är öppen en halvtimme varje dag, och under denna tid får man ta ett ett av hantverksföremålen och ersätta det med något annat. Det måste dock vara i keramik eller glas och ha ett motsvarande värde. Bra om man har börjat tröttna på det man har hemma!

Massor av konst och massor av folk. Men bör ses.

Mer info här!

Lämna ett svar