Arkiv för december, 2010

The House of Eliott

måndag, 27 december, 2010

I julklapp fick jag dvd-boxen ”The House of Eliott” … Så de senaste 2 dagarna har jag legat i sängen och sett avsnitt efter avsnitt i hopp om att bota min smällförkylning.

Den sändes i Sverige i början av 90-talet; jag, mormor och mamma följde den varje vecka. För er som inte har sett den handlar den om systrarna Bea och Evie och utspelar sig i England på 1920-talet. I början av serien bli de  föräldralösa och måste klara sig på egen hand, och deras talang inom design och sömnad gör att de startar The House of Eliott. Inte helt utan motgångar dock…. Mer berättar jag inte, se den!

Kläderna i den här serien är fantastiska:

Jag älskar hattarna, klänningarna, smyckena, tygerna…

Har tyvärr inte hittat fler foton från serien, men här kommer bilder på andra vackra kreationer från 20-talet:

minus sexton.

onsdag, 22 december, 2010

Vilken vargavinter!

- 16 grader, lätt snöfall och en helt otrolig måne.

I ateljén.

söndag, 19 december, 2010

Lite bilder från ateljén:

Något rörigt…

Eftersom jag mest gör små collage just nu måste jag ju spara på allt papperskrafs som blir över, man vet aldrig vad man behöver… Jag vill ju inte råka slänga en ovanligt vacker bit gulnat papper, den kanske är oumbärlig i nästa verk!

Ett litet ko-collage + en mystisk man.

_____________________________________________

Snön flyger åt alla håll idag, stora flingor som yr. Nu ska jag ut!

Ha en skön helg, Jannike

Niki de Saint Phalle

torsdag, 16 december, 2010

En av mina favoritkonstnärer är Niki de Saint Phalle (Frankrike, 1930-2002):

”Hon” på Moderna Museet 1966.

Det är främst för sina skulpturer hon fått uppmärksamhet, men jag gillar hennes teckningar:

Så härligt naiva och drömlika.

skriva.skriva.skriva.skriva

torsdag, 16 december, 2010

Försöker skriva en text om mig själv till ett konstsamarbete. Det är svårt. Har gjort det många gånger förr, men har liksom tappat snitsen. Det är nog för att jag skriver för lite… man blir ju bättre ju mer man skriver. Kanske får skriva mer här helt enkelt, tänker ni nu, men jag har valt att inte ha den här bloggen för personlig med för mycket text…. just nu i alla fall, men jag får väl se framöver. Har insett att det är väldigt kul att blogga i alla fall!

Här är en liten blänkare om mig från Young Art. Klicka här!

Glad Lucia!

måndag, 13 december, 2010

Passar även på att visa några bilder på Lucia Zarate (Mexiko 1864-1890), världens minsta proportionerliga människa, 49 cm lång! Läs mer om henne på den här länken.

Fascinerande….

Ha en härlig Luciakväll. Jannike.

Söndagskväll.

söndag, 12 december, 2010

Helgen har kantats av fester och kalaser, mycket mycket trevligt. Så här på söndagskvällen kan jag ju önska att helgen hade en dag till… *gääsp*

SIDDHARTH DHANVANT SHANGHVI

onsdag, 8 december, 2010

Kan passa på att tipsa om en utställning på Galleri Kontrast på Hornsgatan i Stockholm. Fotografen och författaren Siddhart Dhanvant Shanghvi (otroligt uppmärksammad utomlands, ”the next big thing” efter Salman Rushdie enligt Sunday Times) visar sina senaste bilder på utställningen med namnet ”The house next door”. Detta i samarbete med Södra Teatern (som har haft tema Indien hela hösten).

Bör ses!

Vernissage i morgon 9 december kl 17.

Foto: India Today

Oh, crappy day

tisdag, 7 december, 2010

Varit en lååång dag, ibland kan det bli så när man har 3 olika jobb. Har lite för mycket i huvudet och då blir jag irriterad. Men nu har jag äntligen slutat jobba för ikväll. Sitter och fipplar med lite bilder, en del nya verk som jag antagligen ska sälja på Young Arts hemsida inom en snar framtid!

”Tre kaniner + hund” (25 x 20)

”Språkförbistring I” (25 x 25)

”Flugor” (20 x 25)

Glögg…

söndag, 5 december, 2010

… är nog det bästa med julen.

Årets glögg 2010 från Blossa är : SAFFRAN!

Guld i all ära men flaskorna är  i n t e  lika snygga som tidigare år. Smaken vet jag inget om än, men saffransbullar är ju gott så varför inte.