Arkiv för februari, 2012

Känslan.

torsdag, 23 februari, 2012

Årets viktigaste högtid: Fettisdagen

tisdag, 21 februari, 2012

En vecka går så fort!

tisdag, 21 februari, 2012

Herregud vad förra veckan gick fort. Jag hade tänkt lägga upp lite bilder här och blogga varje dag, men hemsidan kraschade av någon anledning så det gick inte! Men här kommer lite bilder från veckan som gick…

Supermarketveckan på Kulturhuset!

Förberedelser…

På vårt välstädade kontor

Pressvisning med säkert 50 journalister!

Och så är vi igång!

Högtryck i kassan… drygt 7.000 besökare på 4 dagar!

Alla var där!

Det nya i år var vår scen Red Spot. Här svabbas den efter en filmjöksperformance.

Holländska galleriet Tupajumi Foundation hade byggt en vattenbana med ankor.

Totaldobze från Riga ville att man skulle odla sina idéer.

Glöm inte att vattna och ge dem näring!

En personlig favorit: Richard Fåhreus på Studio 44.

Richards fantastiska luftballong.

Och seriekopplade citroner i Candylands bås.

En så inspirerande vecka! Jag är helt slut i kropp och knopp, tror aldrig jag varit så trött. Och nu längtar jag bara efter att resa långt långt bort några veckor, och sen få komma hem och skapa i min egna ateljé. Glömmer liksom bort i allt jobb & mässorganisering att jag själv är konstnär…. jag saknar skapandet… behöver skapa med händerna… få ner idéer på papper…

Men tack alla som kom på mässan! Det var en helt galen vecka. Fotona här ovan har jag tagit själv, men det finns lite pressbilder på Supermarkets hemsida, och mer kommer. Och ni såg väl på Kulturnytt och läste i alla tidningar? Vilket medieuppbåd det blev, yes!

www.supermarketartfair.com

Som att det aldrig har ägt rum…

tisdag, 21 februari, 2012

På måndag börjar vi bygga!

lördag, 11 februari, 2012

Pirrigt!

Landbergs Screentryckeri

lördag, 11 februari, 2012

Trots stress, snöstorm och felkörning hann jag och chefen med ett besök på Landbergs Screentryckeri i Aspudden härom kvällen. Det är ett litet familjeägt tryckeri som har god renommé i branschen, och det var spännande att se hur nära de samarbetar med konstnärer. De sitter ofta där och jobbar, målar orginal, och sedan hjälper tryckarna till att få fram  bilden så likt som möjligt. Just ikväll var målaren Thomas Wahlström där och visade hur hans bild växte fram, från orginal till serigrafi.

Konstnärens originalcollage  till höger + serigrafin (ska tryckas med cirka 5 färger till för att få den exakt lik)

Ingvar har jobbat där hela sitt liv tror jag! Hans händer var ljust gråa av ingrodd tryckfärg. Då märks det att man jobbat länge.

Färgerna blandar de själva för att få fram de rätta nyanserna…

… ibland med en vanlig handmixer.

Ett väldigt inspirerande besök! Jag vill bums ta jobb på ett tryckeri. Eller trycka upp mina egna verk. Digitaltryck som blivit så populärt, känns långtifrån äkta på samma sätt. Det här är ett hantverk.

Stress!

onsdag, 8 februari, 2012

Supermarket Art Fair drag igång nästa vecka, så det är lite mycket just nu….

Vernissage är torsdagen den 16e februari kl 18, hojta till om ni vill ha biljetter så ska jag se vad jag kan göra! Sen pågår mässan fredag, lördag och söndag, och det kommer bli helt galet. Vi räknar med 6000+ besökare på tre dagar.

80 gallerier från hela världen, hundratals konstnärer (tusentals?) och massa galen och konstig konst. Dessutom har vi ett gediget seminarieprogram, TALKS, och en sprillans ny performancescen som vi kallar RED SPOT. Läs hela programmet här!

Marla Bendini, Rainbowartsprojects, Singapore, Supermarket 2012

Kalle Turakka Purhanen, The vernissage bodybuilder, Supermarket 2012

OBS! Pressvisningen är torsdagen den 16e kl 11.00 på RED SPOT. Det blir överraskningar!

Osa till accred@supermarketartfair.com.

Lätt som en plätt.

måndag, 6 februari, 2012

Om tre veckor…

lördag, 4 februari, 2012

… kommer jag ligga under det här parasollet.

Pressmeddelande!

torsdag, 2 februari, 2012

SUPERMARKET 2012 – Stockholm Independent Art Fair
Kulturhuset, Stockholm 17–19 Februari 2012

Välkommen till pressvisning torsdag 16 februari kl 11–13.

På SUPERMARKET möter man konstnärsdrivna gallerier från hela världen och bjuds på de senaste strömningarna inom konsten. SUPERMARKET är en konstmässa som startats och drivs av en liten grupp konstnärer.

SUPERMARKET vill engagera och bjuder in till många interaktiva upplevelser: byt bort kläderna du har på dig mot nya modifierade plagg hos danska QWERTY eller besök Candyland och prova Ola Marklunds och Jon Rekdals musikstol som skapar fysiska mönster av saltkristaller.
Eller upptäck världen: Unit One Gallery från ateljédistriktet 798 i Beijing, leker med det kända Mao-citatet, ”Art should serve the people” och bjuder in besökarna att själva bli en del av utställningen. Hos GRAD från Belgrad, hittar vi också Mao, i form av den italienska fotografen Tommaso Bonaventuras porträtt av Mao-lookalikes. Ong Boon Kok Bendini Junior från Rainbowartsproject i Singapore var 20 år när han 2007 skapade ”Marla Bendini”, som en pågående process med könsidentiteten som konstform.

Detta är bara några exempel. 80 gallerier från 30 länder deltar i en konstmässa som, förutom att vara ett internationellt nätverksmöte för konstnärer, sätter mötet mellan publiken och konsten i det främsta rummet.

Ta del även av SUPERMARKET Talks, ett digert seminarieprogram med diskussioner och debatter om konst och samhälle. Det allra senaste tillskottet är RED SPOT som är en scen för performancekonst med en rad speciellt inbjudna artister.

Pressvisning
Performancescenen RED SPOT, våning 3 (Hörsalen), Kulturhuset. Torsdag 16 februari kl 11–13.
Ackreditering: accred@supermarketartfair.com


Vill du träffa eller få kontakt med någon av de medverkande konstnärerna/gallerierna? Hör av dig så försöker vi ordna det.
Besök gärna vår hemsida för mer information om mässan eller ring Andreas Ribbung 0703 365862 / Pontus Raud 0709 451724
www.supermarketartfair.com


När: 17–19 februari 2012. Öppet fredag 11–22, lördag 11–20, söndag 11–18.
Var: Tredje och femte våningen av Kulturhuset, mitt i Stockholm.
Utställning: Hundratals konstnärer, 80 konstnärsdrivna gallerier och liknande konstnärsinitiativ från 30 länder. Programmet innehåller seminarieserien TALKS, performancescenen RED SPOT, nätverksmöten och mycket mer.
Antal besökare: + 6000.