Arkiv för kategori ‘Södra Teatern’

konstkonstkonstkonstkonst

fredag, 24 augusti, 2012

Missa inte STOFF (Stockholm Fringe Festival) som pågår på Kulturhuset just nu! (Supermarket Independent Art Fair är även med på ett litet hörn så det är extra roligt) Performance-artister från hela världen uppträder och det innebär både dans, teater, cirkus, spoken word, videoverk och mycket mer. ”Förvänta dig det oväntade” var det någon som sa.

”Straffarbetet” Foto: Ingentinget.

Fest i morgon i Studion!

__________

Sen måste jag även tillägga att på Södra Teatern är det i morgon återigen dags för grafittiekonventet Art Of The Streets. Internationella och svenska konstnärer deltar i workshops och debatter, och det finns en så kallad Öppen vägg där vem som helst får vara kreativ – något som är unikt i Stockholm.

Fri entré.

Läs mer om vad som händer på Södran här!

Det rör sig.

tisdag, 7 augusti, 2012

Så här i slutet av sommaren är det alltid så mycket som händer i Stockholm! Förra veckan var det Pride, nästa vecka är det Kulturfestival och på Mosebacketerrassen är det roliga konserter man vill se mest hela tiden. Den 22-25 augusti är det dags för performancefestivalen Stockholm Fringe Fest på Kulturhuset (där vi på Supermarket är med på ett hörn!) … och så var det något mer som jag i skrivande stund har glömt bort…

Själv är jag mest på landet och missar allt roligt (fast det är ju självvalt). Det är fruktansvärt skönt att bara ligga och läsa och äta god mat, den här semestern har varit den bästa på länge. Jag har knappt öppnat datorn för att skriva här på bloggen heller.  Men nu är det dags att rycka upp sig och börja göra i ordning nya lokalen på Lidingö, idag drog jag äntligen igång med golvmålarprojektet.

Jag håller tummarna och hoppas att färgen jag valt blir bra och funkar på linoleumgolv (!).

Säkert & Klungan

måndag, 19 december, 2011

Södra Teatern lånar Cirkus och presenterar Klungan & Säkert 21 och 22 december!

Kan hända att det finns biljetter kvar, gå bums in på www.sodrateatern.com och boka… Jag har aldrig garvat så mycket som när jag såg Klungan första gången, jag hade typ ont i ansiktet och huvudvärk.

Guds Bakficka: Söndagspredikan med Stina Ekblad

fredag, 7 oktober, 2011

Jag älskar att höra Stina Ekblad Berätta. Glömmer aldrig när hon läste Edith Södergrans dikter på en föreläsning jag hade när jag pluggade på Södertörn. Hennes varma finlandssvenska trollband mig. 

Nu på söndag framför hon på Södra Teaterns stora scen den sufiska berättelsen Fåglarnas konferens av den persiske diktaren Farid-ud-Din Attar som levde på 1100-talet, det kan nog bli bra!

Guds Bakficka är ett projekt som Södran haft under året där de diskuterar religion på ett annorlunda sätt. För oss som inte direkt tror på något speciellt men ändå har ett intresse av livets stora frågor. De bjuder in olika talare på teman som bl.a. sorg, kärlek, allvar, förlust, fantasi, hat m.m.

Mer info finns på deras hemsida.

Söndagsinspiration

söndag, 30 januari, 2011

Missade tyvärr Stockholms bästa burleskklubb Hootchy Kootchy på Kägelbanan igår, men här kommer i stället några sköna (och ack så oskyldiga) pinup-bilder!

Akta krokodilen!

Stjärnlösa nätter.

torsdag, 20 januari, 2011

Igår var det releasefest för min vän Arkan Asaads debutroman ”Stjärnlösa nätter” (Nordstedts 2011) i Södra Bar.

______

Baserad på en sann historia, utifrån Arkans egna erfarenheter om att bli bortgift med sin kusin som 19-åring.

______

Bör läsas bums!

Religion & konst

söndag, 9 januari, 2011

Var på öppningen av utställningen ”Jerusalem” på Södra Teatern i veckan, fotografen Elisabeth Ohlson Wallin visar 14 bilder av homosexuella, bisexuella och transpersoner i Jerusalem. Utställningen har väckt stor debatt och ämnet är ju väldigt kontroversiell, det var stort säkerhetsuppbåd när utställningen visades på Världskulturmuseet i Göteborg.

”Kyssen”

”Familjen”

”Dödskyssen”

_______________________

Utställningen är startskottet av Södrans nya satsning ”Guds Bakficka” som kommer pågå 2011.