Pressmeddelande!

LYCKA OCH REVOLUTION

Välkommen till Supermarkets pressvisning

Vad är lycka för en konstnär och hur ter den sig i en global värld? Det egyptiska galleriet Artellewa beskriver konstnärernas situation under den Arabiska våren, hur revolutionen fick dem att omvärdera sin roll i samhället. 2B Gallery från Ungern lever och arbetar under en högerextremistisk kulturpolitik och Ў gallery bjuder in till samtal med hemlandet Vitryssland där varje konstnärligt uttryck blir politik. I Pink & Blue Project från Sydkorea blickar vi in i barnkammarens idyll i Seoul och New York.

På SUPERMARKET möter du konstnärsdrivna gallerier från hela världen som visar de senaste strömningarna inom samtidskonsten. SUPERMARKET som startades och drivs av en grupp konstnärer är en internationell plattform för den konstnärsdrivna konstscenen. Signifikant för SUPERMARKET är de olika perspektiv på världen som besökaren får uppleva och ta del av. Sammanlagt kommer 88 konstnärsdrivna gallerier från över 30 länder att delta i Nordens största konstmässa SUPERMARKET 2013.

Utöver detta bjuder SUPERMARKET 2013 på performancescenen RED SPOT som visar det senaste inom dans, teater och performance. Två speciellt inbjudna gäster är FFWS – Fake Finns Wannabe Swedes, som diskuterar kulturell integration, identitet och nationalitet i ett globaliserat samhälle, och PAiN – Performance Art in Norrbotten, plattformen för Sveriges mest nordliga performancekonst.

På programmet finns även Supermarket TALKS, en seminarieserie som bl a diskuterar om konst kan vara samhällsnyttig, eller om det finns en fara med instrumentalisering. Den utvisningshotade armeniska konstnären Narek Aghajanyan samtalar med Arne Ruth om bildkonstnärers yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.
Som ett sätt att nå utanför lokalen sänder SUPER TV i samarbete med V-art live på nätet.
Anders Karnell håller i en talkshow från en tv-soffa mitt i mässan.

Programmen för RED SPOT och TALKS kommer inom kort att publiceras på hemsidan.

Pressvisning
Torsdag den 14 feb kl. 11.45.
RED SPOT, våning 3 (Hörsalen), Kulturhuset.
Ackreditering:
accred@supermarketart.com
Vi bjuder på matiga mackor!

Vill du träffa eller få kontakt med någon av de medverkande konstnärerna/gallerierna? Hör av dig så försöker vi ordna det.

När: 15–17 februari 2013. Öppet fredag 11–22, lördag 11–20, söndag 11–18.
Var: Tredje och femte våningen av Kulturhuset i Stockholm city.
Utställning: Hundratals konstnärer, 88 konstnärsdrivna gallerier och liknande konstnärsinitiativ från över 30 länder.
Program: Seminarieprogrammet TALKS, performancescenen RED SPOT, livesändningarna SUPER TV och nätverksmöten.

Kontakt:
Pontus Raud, projektledare, pontus@supermarketartfair.com, 0709 45 17 24
Andreas Ribbung, projektledare, andreas@supermarketartfair.com, 0703 36 58 62
Meggi Sandell, projektledare, meggi@supermarketartfair.com

Press/ackreditering:
Christina Wenger,

press@supermarketartfair.com / accred@supermarketartfair.com

_______

http://www.supermarketartfair.com

Lämna ett svar