Misantropen på Dramaten

Gick med N. på Dramaten av självaste premiären av Misantropen igår. Hade inga förväntningar, minns att jag läste lite Molière (1622-1673) när jag pluggade litteraturhistoria för några år sedan, men hade inga direkta minnen av just den här pjäsen. Den var över förväntan! Underhållande med snygg scenografi. Men mycket mycket dialog. Och monolog. Ibland stänger man av och sitter och tänker på anna under tiden, det är ganska skönt – har mycket som snurrar i huvudet just nu. Handlingen förstår man ju ändå; Misantropen Alceste (spelas av Andreas Rothlin Svensson) är bitter och arg på samhället och fruktansvärt förälskad i Celimène (Livia Millhagen) som är hans totala motsats.

Foton: Roger Svensson

Spelas till och med april 2012 på lilla scenen. Man kan boka biljetter här!

Lämna ett svar