Oops!

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om att man absolut inte får missa Schjerfbeck-utställningen på Waldemarsudde, men då såg jag till min fasa att den redan var slut. Jag som hade tänkt att gå och sen den en gång till, jag hann inte riktigt med att se allt sist. Så många fantastiska bilder!

Istället får jag tipsa om deras senaste utställning ”Vi hade fel” med foton av Carl Johan De Geer, som handlar om att han tillsammans med tre konstnärskollegor åkte till Paris i slutet av 60-talet för att göra ett reportage om en konstform de trodde var på på utdöende: Haute Couture. Men ”de hade fel” och Haute Couture är hetare än någonsin.

Marie-Louise Ekman i Paris 1967.

Det är bra att erkänna att man kan ha fel.

_______

Utställningen har öppet till och med 28 april. Läs gärna mer på Waldemarsuddes hemsida!

Lämna ett svar