Utställningstips!

På galleri Christian Larsen på Hudiksvallsgatan i Stockholm pågår just nu en fantastisk liten utställning av konstnärerna Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans. Den heter ”Le Rond Universel” och tar upp de stora frågorna i livet, allt sett från en lysmasks synvinkel.

I filmen sitter den lilla lysmasken i rullstol och diskuterar med sig själv angående livet, döden, rymden, gud och annat som fascinerar honom. ”Som ni förstår är jag väldigt intresserad av astronomi” säger han på barnslig franska. Bakom står en stor mörk fladdermus och vrider på saker och ting, bläddrar i böcker och mumlar ibland någonting tillbaka med demonröst.

I det här tittskåpet finns de små djuren.

På väggen bakom spelas den animerade filmen upp.

Filmen visar hur vetenskapen och religionen glider in i varandra. Den lilla lysmaskens önskan om att förstå och strukturera världen i vetenskapliga termer  - blandas ihop med det mystiska, det ockulta.

En av årets (än så länge) mest intressanta utställningar tycker jag. Läs mer om utställningen på galleri Christian Larsens hemsida.

Lämna ett svar