PRESSMEDDELANDE

Välkommen till årets lyckligaste konsthändelse!

För fjärde året i rad kommer Kulturhuset att fyllas av den mest nydanande konsten från hela världen. Från de lappländska fjällen till ett hett Sydafrika och ytterligare ett varv jorden runt.

”Jag är otroligt glad över att vi ger plats för en av Sveriges mest intressanta och inter­nationella konsthändelser, som Supermarket har utvecklats till”, säger Kulturhuschefen Eric Sjöström.

Med hundratals konstnärer från över 30 olika länder är SUPERMARKET den mest internationella konstutställningen i Sverige och med 87 gallerier på två hela våningsplan i Kulturhuset är det Nordens största konstmässa. SUPERMARKET är dessutom unik i sitt slag eftersom den drivs av konstnärer. Projektledare är konstnärerna Meggi Sandell, Pontus Raud och Andreas Ribbung.

SUPERMARKET TALKS är seminarieprogrammet som innehåller diskussioner och debatter om konst och samhälle. I år är temat Happiness. SUPERMARKET 2013 undersöker graden av lycka hos den konstnärsdrivna scenen och dess konstnärer. ”Blir man lycklig av konst?”, ”Får konst vara lycklig?” och ”Vad gör en konstnär lycklig?” är några frågor som diskuteras.

De konstnärsdrivna gallerierna kommer från: Albanien, Argentina, Australien, Belgien, Bosnien och Hercegovinia, Danmark, Egypten, Finland, Frankrike, Grekland, Kanada, Lettland, Marocko, Mozambique, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Schweiz, Serbien, Singapore, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sudan, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Tjeckien, Tyskland, Ungern, USA, Vietnam och Vitryssland.

När: 15–17 februari 2013. Öppet fredag 11–22, lördag 11–20, söndag 11–18.
Pressvisning: 14 februari. Tid meddelas senare.
Var: Tredje och femte våningen av Kulturhuset i Stockholm city.
Utställning: Hundratals konstnärer, 87 konstnärsdrivna gallerier och liknande konstnärsinitiativ från över 30 länder.
Mer på programmet: Seminarieprogrammet TALKS, performancescenen RED SPOT, nätverksmöten och mycket mer.

Kontakt:
Pontus Raud, projektledare, pontus@supermarketartfair.com
Andreas Ribbung, projektledare, andreas@supermarketartfair.com
Meggi Sandell, projektledare, meggi@supermarketartfair.com

Press/ackreditering:
Christina Wenger

press@supermarketartfair.com och accred@supermarketartfair.com

Kommentarer inaktiverade.