Hanoi – den färgsprakande staden

Hanoi är en extremt färgrik och intensiv stad, med helt galen trafik. Det finns knappt några övergångsställen så det är bara att traska på i jämn takt över gatan och hoppas på det bästa (tack för tipset Ylva). Mopederna kör som dårar, ofta är det en 3-4 pers på varje moped… gärna flera barn! En gång såg vi en som var lastad med fem (!?) grisar och en annan som var helt överfull med ägg, säkert tusen stycken! Och det var en liten äldre dam som körde mitt på motorvägen. Snacka om att man inte ska lägga alla ägg i samma korg… hoppas hon klarade sig hela vägen in till stan.

Överallt satt det små exotiska fåglar i bur!

Ett stilla regn vid Hoan Kiem-sjön.

En väldigt levande stad! Jag gick bara runt och tittade på allt, alla färger, alla människor, all rörelse… Dock är det helt livsfarligt att gå och strosa och inte titta var man går, för då blir man påkörd. Jag var en hårsmån ifrån det en gång faktiskt, ooops.

Konstgallerier lite överallt. Och konstnärer som satt och målade.

Så här kan man också frakta konst…

Vietnamesiska rammakare! En hel gata full! De satt på gatan och arbetade, det kanske jag skulle ta efter…

På promenad med mamma.

Ah men herregud, jordgubbar!

Varför ser det inte ut såhär i Stockholm?

Eller så här? Vilket underbart hus. Mycket arkitektur har lite franskt stuk eftersom Hanoi en gång i tiden var huvudstad i det franska Indokina. Och fransk sliten Pariskänsla är ju det bästa jag vet, det får gärna se lite ruffigt ut.

Hanoi är en stad med mycket historia och färg, en stad jag gärna återkommer till! Och då ska jag ta med finkameran, dessa bilder är tagna med min lilla digitalkamera eftersom jag ville ”resa lätt”… men några foton blev ju helt okej ändå faktiskt.

Lämna ett svar