Arkitekturhögskolan ska få nya lokaler .. (äntligen)

Efter branden i skolans lokaler i våras (då flera elevers examensarbeten brann ner till grunden… surt) är det nu bestämt att Arkitekturhögskolan ska få nya lokaler vid KTH. Kul för dom säger jag bara! Den förra byggnaden är hiskligt ful, min mormor har bott precis brevid och jag irriterar mig varje gång jag går förbi. Det enda som är roligt med det huset är den färgglada skylten.

Nu har i alla fall arkitektbyrån Tham & Videgård fått i uppdrag att rita den nya byggnaden, och jag läste i DN i morse att det ska se ut ungefär så här:

Och den ska ligga uppe vid KTH på Valhallavägen. Undrar vad som händer med den tidigare byggnaden, kanske blir studenbostäder? Eller så river det alltihop (hoppas) och bygger något som smälter in lite bättre.  Den som lever får se!

Lämna ett svar