Temadagar för konstinramare

… på Fotografiska i Stockholm!

Temat för helgen var så klart  ”Foto” och vi gick på seminarium om hur man bäst bevarar och ramar in fotografier; vilka material man bör använda, hur man ska fästa bilderna och vad man allmänt bör tänka på. En del gamla foton är väldigt sköra och det krävs att man vet hur man ska montera dem. Vi fick lite historisk tillbakablick om fotografiets historia av fotokonservatorn Lennart Andersson. Sen träffade vi en del leverantörer, andra rammakare, en papperskonservator och lite annat trevligt folk.

Och åt kanelbullar.

Ramlister i mängder.

Fantastisk utsikt!

Passade även på att gå en guidad visning av utställningarna på museet, det här är  bilder av Robert Mappelthorpe.

Och det här är ett fantastiskt foto av Martin Bogren.

Fotografiska är by the way ett av mina favoritmuseer i Stockholm: bra utställningar, vacker byggnad och jättetrevligt café. Mappelthorpe-utställningen pågår till den 3e oktober, och efter det kommer en utställning av porträttören Nick Brandt som man absolut bör gå att titta på!

Lämna ett svar