London!

Sög ur den sista musten ur julledigheten och åkte till London några dagar. Regn och rusk, men väldigt härligt och inspirerande.


____________________________________________________________________________________________

SAATCHI GALLERY

Helt fantastiskt galleri!

L. framför Jonathan Wateridges´ ”Jungle scene with plane wreck” (2007). Stark målning av ett plan som kraschat i djungeln. Man kände verkligen den där frodiga och fuktiga grönskan -och mitt i alltihop ett flygplan. Tragisk på ett vackert sätt.

”The followers” (2010) av Ximena Garrido-Lecca. En reproduktion av en nicho från Peru, en vägg av små minialtare med minnen, foton på de döda, blommor och miniatyrer.

”Penny” (2009) av Maurizio Anzeri. Broderi på gammalt foto – jättevackert!

”Christian Dior – J´Adore (Mountain goat)” (2008) av Steve Bishop. Get i kombination med en parfymflaska… En kombination jag inte sett förr.

Konsttävling för barn. Konstnär: okänd.

___________________________________________________________________________________________

Tate Modern tänkte jag se Gauginutställningen men det var fullbokat så jag gick runt på deras ordinarie utställningar. Gigantiskt museum, otroligt mycket att se! Men också väldigt mycket folk, så man blev rätt trött.

Det mäktiga konstverket ”Sun flower seeds” (2010) av Ai Weiwei, miljontals av små handgjorda solrosfrön i porslin. Varje frö har skulpterats och målats av kinesiska hantverkare; och inte massproducerats i någon fabrik, vilket får en att mer fundera kring fenomenet ”Made in China”…

Utanför Tate har svenska konstnären Martin Karlsson gjort konstverket ”London- An imagery” på en 100 meter lång vägg som döljer byggarbetsplatsen bakom. Museet ska tydligen byggas ut!

_____________________________________________________________________________________________

Cheerioo old chap!

Ett svar till “London!“

  1. Glenn & Glenn skriver:

    Vi gillar! Inspirerande och intressant blogg tycker två göteborgare.

Lämna ett svar